Roosje en Theo

MijnBoekKeuze 27 januari 2026
De rozenkamer
Deel 4 van de Rosaville van Karin Quint

Wat een mooie afsluiting van deze fantastische serie over landgoed Rosaville!
Al had het net zo goed het eerste deel kunnen zijn.. in dit deel ontdekken we namelijk hoe Rosaville nu eigenlijk is ontstaan.
Het voelt een beetje als thuiskomen in het echte Rosaville, nadat we in de andere delen er al over hebben kunnen lezen.
Dit deel gaat over Roosje, welke leeft in een roerige periode vol liefde en romantiek & klasseverschillen tussen arm en rijk.
Wanneer de vader van Roosje failliet gaat moet Roosje gaan werken als derde dienstmeid in villa Zeldenrust bij de familie de Wit om voor haar ouders te zorgen.. haar verloofde Jacob is aan de andere kant van de wereld aan het werk op een suikerriet plantage als opzichter en zolang hij daar is is dit de oplossing.. Roosje krijgt wel heel veel respect voor haar voormalige dienstmeid Grietje die hier ook werkt.. maar ook lijkt ze gevoelens te ontwikkelen voor de jongste zoon des huizes Theodoor. Maar ze is verloofd hoe moet dit nu??
Er gebeuren vreemde dingen in villa Zeldenrust, door de omschrijvingen van Karin leef je helemaal mee met de personages en de gebeurtenissen..
Quint laat in dit laatste deel alles heel mooi samenkomen, de cirkel is rond.
De fijne schrijfstijl maakt de serie geloofwaardig, vol historie, het heeft een goed plot, mooie personages en perfecte setting!
Een mooie en waardige afsluiter.

Alle delen zijn los te lezen maar stiekem is het het leukste ze op volgorde te lezen en ze staan ook nog eens geweldig mooi in de kast met de prachtige doorlopende ruggen

Bedankt @lsuitgeverij @ilonaslevenbijls @karin.quint voor dit digitale exemplaar voor de dubbele leesclub (met @mirjam.mieserius) ik heb er van genoten!

Meer recensies van MijnBoekKeuze