Muis

MijnBoekKeuze MijnBoekKeuze
12 mrt 2026

Muis
Björn benaderde mij of ik zijn nieuwe boek wilde lezen, hij stuurde mij een exemplaar toe via e-mail en zo kon ik gaan genieten van z’n verhaal. Soms was het even wennen aan de Vlaamse taal maar dat doet niets tekort aan dit spannende verhaal.
Wel even de aandacht erbij houden want het wordt verteld vanuit meerdere perspectieven en soms heeft hoofdpersonage Frank een andere naam, namelijk die uit het boek wat in het verhaal beschreven wordt.. snap je ‘m nog? Het zit echt wel goed in elkaar, het wordt per hoofdstuk aangegeven wie “aan het woord” is en waar die zich bevind.. in het boek of in de studio. Muis is een psychologisch “spel” tussen de personages en je wordt steeds uitgedaagd om niet op het verkeerde been gezet te worden. Ik had al een tijdje een bepaalde wending door maar op het einde bleek het toch net weer even anders te zijn, heel knap gedaan! Een aanrader voor wie houdt van spannende thrillers die net even anders zijn..
de titel is heel goed gekozen en ik vind de cover ook erg mooi en mysterieus.

Flaptekst:
In het televisiedecor van Tot Op De Bodem, wordt oud- rechercheur Frank Webber uitgenodigd om terug te blikken op een oude zaak. Wat begint als een beheerst interview, schuift langzaam richting iets onvoorspelbaars en persoonlijk. Aanleiding is een verschenen roman. Een boek dat nauwelijks fictie lijkt en waarvan de pagina's verdacht nauw aansluiten bij wat Frank dacht te hebben achtergelaten. De vragen worden subtiel, maar dwingend. Details kloppen te goed. En terwijl de camera's blijven draaien, ontstaat het besef dat hij niet is uitgenodigd om te spreken, maar om te luisteren. Naar een verhaal dat niet het zijne is, maar dat hem wel zal herschrijven. MUIS is een thriller over wat er gebeurt als fictie spreekt en de waarheid zwijgt.

Meer recensies van MijnBoekKeuze