Indrukwekkend verhaal
De Wens
Dit is het eerste boek wat ik namens de Harper boekenclub mocht lezen
Een mooi boek waarin zware thema’s zoals rauw en verdriet voorkomen maar die met veel respect worden beschreven, een boek van hoop, moed en kracht en een flinke dosis emotie.. het leest ondanks de zwaardere thema’s vlot en luchtig.. Morris heeft een erg prettige schrijfstijl, dit boek zou ook mooi door YA’s gelezen kunnen worden..
“Valse hoop bestaat niet, er is alleen hoop”
Jesse (15) heeft een wens: een video maken voor haar familie als ze er straks niet meer zal zijn, want Jesse is ook ongeneselijk ziek..
zo komt Alex (29) op haar pad, die door z’n baas gesommeerd is de video te gaan maken, iets waar hij in eerste instantie totaal geen zin in heeft. Wat volgt is een hartverwarmend maar ook hartverscheurend verhaal, pak de zakdoeken er maar vast bij want ik hield het op het einde echt niet droog… het is ook een hoopvol verhaal en je leeft echt mee met de familie en naasten van Jesse en ook haar vrienden Amy, Luke & Ryan uit het ziekenhuis.. Alex maakt een prachtige ontwikkeling door in het verhaal, mooi om te lezen.. moeilijke tijden en bijzonderen vriendschappen geven dit verhaal hoop en vertrouwen (en veel liefde)
De cover is prachtig en past precies bij het verhaal
De wens gaat over een meisje en de emotioneel geïsoleerde game ontwikkelaar die in haar leven verschijnt. Door middel van hun verhaal van moed en veerkracht hoop ik je te laten zien dat het nooit te laat is om je open te stellen, om hulp te vragen. (Heather Morris)
Quote: Ze kunnen ons leren dat sterven heel kort duurt, maar dat we de rest van de tijd leven - dus leef!
Heather Morris: Tēnā rawa atu koe (hartelijk bedankt) en ook Harper Collins bedankt voor deze kennismaking, ik had nog niet eerder een boek van haar hand gelezen.
Dit is trouwens het eerste boek dat ik lees waar leesclub vragen achterin staan opgenomen, leuk detail.
Ik heb zelf al een paar keer de kracht van stichting ambulance wens mogen meemaken & jongens wat is dat belangrijk! ik moest tijdens het lezen hier aan terugdenken en aan de waardevolle herinneringen die we toen mochten maken..
Flaptekst:
De wens van bestsellerauteur Heather Morris is een emotionele roman die je hart breekt en ook weer lijmt.
Jesse is 15. Ze houdt van haar vrienden, haar broertje en haar ouders – zelfs als die laatste twee weer eens ruziemaken. Maar boven alles houdt ze van gamen. Dus nu ze zo ziek is, doet ze weinig anders.
Alex is 29. Hij houdt eigenlijk nergens van. Eerlijk gezegd weet hij niet eens zeker hoe dat moet. Zijn agenda is leeg, net als zijn leven soms aanvoelt.
Dan doet Jesse een wens die hen samenbrengt: een video-ervaring die haar leven vastlegt. Iets om achter te laten, voor het geval ze er straks niet meer is.
Eén hopeloos optimistische tiener. Eén eenzame twintiger. En misschien een happy end?
Dit is het eerste boek wat ik namens de Harper boekenclub mocht lezen
“Valse hoop bestaat niet, er is alleen hoop”
De cover is prachtig en past precies bij het verhaal
Flaptekst: