Mooie historische roman

Mijnleesroute 01 februari 2026
In De ongetrouwde hertog volgen we Daphne Bridgerton en Simon Basset, die een afspraak maken waar ze allebei beter van denken te worden. Maar zoals altijd bij dit soort plannen… gevoelens gooien roet in het eten.

Als je van historische romans houdt, met romantiek, society-drama en familiebanden, dan ga je Bridgerton sowieso leuk vinden. Het leest makkelijk weg en neemt je helemaal mee naar die wereld.

Ik heb de boeken ontdekt dankzij de serie, iets wat mij trouwens vaker gebeurt. Tijdens het lezen was ik continu aan het vergelijken. Het boek vond ik duidelijk meer diepgang hebben, maar de serie juist weer wat meer vuur tussen Daphne en Simon. En dat vind ik stiekem wel een klein beetje jammer omdat ik dat juist zo leuk vond aan die twee.
In de serie zei ze het zo letterlijk…

Violet, de moeder van Daphne, vond ik in de serie al erg leuk, maar na het lezen van het boek heeft ze mijn hart nog meer veroverd. En de beschermende broers.. I love it!

Kortom, een mooie historische roman maar wel verschillen met de tv serie.

Meer recensies van Mijnleesroute