Isabelle’s vlucht
Dit verhaal draait om Isabelle en haar tweelingbroer Guus. Je leest vanuit het perspectief van Isabelle.
En Isabelle lijkt haar leven goed voor elkaar te hebben, ze heeft alle ingrediënten voor een mooi en gelukkig leven; ze is verloofd; heeft een goede baan en een groot huis.. toch hangt er een grote donkere schaduw over dit mooie bestaan.
De sterke band tussen broer en zus, na alles wat zij hebben meegemaakt, heeft mij ontroerd. En wat ik zo leuk en herkenbaar vind is dat alles wat op het pad van Isabelle en Guus komt mijn droom was als kind zijnde. Niet perse een immigratie, maar wel alles daarbuiten en hoewel mijn dromen met de jaren zijn bijgesteld is het zo fijn om erover te lezen. En ik las het al bij iemand anders, maar het lezen van dit boek voelt echt als thuis komen.
Ellen’s schrijfstijl fascineert mij, het voelt zo vertrouwd en het lukt haar iedere keer weer om je op te zuigen in het verhaal. Zodra je begint met lezen wil je eigenlijk niet meer stoppen. Het voelt alsof je erbij bent en alles vanaf een afstandje bekijkt.
Ik heb Blossom Valley, de ranch en alle mensen daarom heen in mijn hart gesloten.