Heerlijk, ongedwongen feelgood
De win-winsituatie was mijn allereerste kennismaking met Jade Vening en ik moet eerlijk zeggen, ik ben nu wel nieuwsgierig naar haar andere boeken.
In dit verhaal volgen we Effie en Charlie, allebei net uit een niet zo geslaagde relatie. Hun eerste ontmoeting is er meteen eentje om niet te vergeten, want Charlie blijkt al snel Effie’s redder in nood en zo belanden ze, ietwat onhandig maar heel passend, samen op elkaars pad. Wat volgt is een win-win… of dat denken ze tenminste.
De vriendschap en de humor in het boek vond ik erg leuk en waardevol. Het verhaal leest ongedwongen en vlot weg en is heerlijk als je in een wat mindere periode zit, heb ik zelf ervaren.
De chemie tussen Charlie en Effie vond ik fascinerend. Ik heb me er meerdere keren over verbaasd dat ze het zelf steeds niet zagen. Ik stond bijna met een spandoek langs de zijlijn: hallo?! Haal die torenflat even weg!
Ik hou van slowburn, maar het om elkaar heen draaien had van mij net iets minder lang mogen duren. Aan de andere kant past het ook wel weer bij hen, dus helemaal storend vond ik het niet. Het heeft me ook wel vaak doen lachen en dat is wat een feelgood hoort te doen.