Paniek van Carry Slee

MikeVoorn 15 februari 2024
Lees recensie Paniek
Mike Voorn
Paniek is een verhaal geschreven door Carry slee, het is in 2001 geschreven en word nu nog steeds door veel mensen gelezen vooral jongeren. Ik vind het een leuk en meeslepend boek en het is een geweldig boek voor als je een van een beetje drama houdt. Het heeft ook een goede betekenis want het is gemaakt om te laten weten dat je moet stoppen met mensen pesten die homoseksueel zijn of voor een andere reden. Het verhaal gaat over Sasja een Tiener, zij voelt zich onveilig thuis en wilt het tegen niemand vertellen, Sasja voelt zich onveilig omdat Felix haar stiefbroer haar ongepast aanraakt en het wordt steeds erger. Maar ze wil dat niemand vertellen zeker Jorrit niet want zij vindt hem leuk.
Ondertussen willen Jorrit en zijn zus Ruben koppelen met Marloes die heel verliefd is op Ruben. Maar Jorrit vond Ruben heel raar doen want hij doet niks en negeert Marloes bijna ze zaten zelfs samen alleen in een kamer en Ruben ging maar op zijn computer games spelen. Toen kwam Jorrit erachter dat Ruben op een chatroom zat voor jongens die homoseksueel waren. Toen voelde hij zich niet meer op gemak rond Ruben dus nam hij veel afstand van hem en wou uiteindelijk geen vrienden meer zijn. Hij wou het graag tegen iemand vertellen dus hij vertelde het tegen zijn zus die het uiteindelijk heeft doorverteld en nu weet bijna de hele school het. Ruben wordt nu gepest op school maar wat zou er nu gaan gebeuren tussen de vriendschappen en liefdes van de personages?
Ik vond het een goed boek en wel een aanrader voor mensen die van een beetje drama houden en een meeslepend boek willen lezen en ik vond het ook een mooi boek door de betekenis waarom het geschreven werd.