Advertentie
    Minca (My Winged Books) Hebban Recensent

Nadat Ren en Ivy beiden de verschrikkelijkheden van de winterprins hebben ondervonden, hebben ze moeite met anderen, en zelfs elkaar, te vertrouwen. De prins is nog steeds op vrije voet en vastbesloten om de wezens uit de Anderwereld op aarde los te laten. Maar terwijl Ivy haar weg terug naar Ren en naar zichzelf probeert te vinden, ontrafelt ze het ene na het andere geheim en weet ze niet meer waar ze van op aan kan. Behalve Ren misschien, maar daarvoor moet ze bepaalde gebeurtenissen en waarheden onder ogen komen waar ze misschien nog niet klaar voor is.

Dit derde en laatste deel uit de Wicked trilogie start op een andere manier dan hoe de meeste boeken van Armentrout van start gaan. Na de gebeurtenissen in Torn hebben Ivy en Ren nogal wat dingen te verwerken. En dat is precies wat de auteur erin verwerkt. De heftige en intense gebeurtenissen zijn inmiddels van voorbijgaande aard, maar de gevolgen ervan staan nu centraal. De psychologische en emotionele belemmeringen waar beide personages mee worstelen na de dingen die ze mee hebben gemaakt. Hier werd erg realistisch mee om gegaan en zeker niet zomaar aan de kant geschoven. Het feit dat de auteur hier echt de tijd voor heeft genomen maakt deze trilogie nog een tandje sterker.

Omdat de hele reeks vanuit het perspectief van Ivy is geschreven, merk je vooral haar struggles. De uiteenlopende gedachtegangen zijn prima te volgen en getuigen van een sterk staaltje inlevingsvermogen. Het is lastig om je er echt helemaal in te kunnen verplaatsen, maar door de ogen van Ivy heeft de auteur dit toch goed weten weer te geven. In de tussentijd is overigens nog genoeg tijd voor andere plotontwikkelingen zowel als enkele spannende en actievolle momenten. Ivy en haar bondgenoten krijgen behoorlijk wat voor hun kiezen en op een gegeven moment weet ze niet meer wie te vertrouwen. Al deze veranderingen zorgen dat de spanning hoog op loopt.

En het gevaar is nog lang niet geweken. De eindstrijd is namelijk in zicht, maar niemand weet precies op welke manier die plaats zal vinden. Hoe dichterbij het komt, hoe interessanter het verhaal wordt. Er vindt bedrog plaats, evengoed nog wat romantiek en uiteindelijk ook nog een hoop actie. De minder bekende of zelfs nieuwe personages die aan bod komen, worden ook prima uitgewerkt en maken nog wel eens beslissingen die de loop van het verhaal veranderen. Sommige van die personages maken dan ook deel uit van een aantal onverwachte plottwists. Enkele ervan zijn richting het eind van het verhaal wel te voorzien. Gelukkig zitten er genoeg andere onverklaarbare en uiteenlopende elementen in het verhaal die de voorspelbaarheid wegnemen en de lezers zullen verrassen.

Brave is een emotionele en alles bepalende afsluiter van de reeks. Al met al is de Wicked trilogie dan toch een zeer sterke, verrassende en spannende reeks. Laat je dus vooral niet op het verkeerde been zetten door het eerste deel. Het is zo de moeite waard om de rest ook te lezen!

Reacties op: Emotionele en alles bepalende afsluiter

3
Brave - Jennifer Armentrout
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken