Advertentie
    Minca (My Winged Books) Hebban Recensent

Ara is opgegroeid met de legende van de Loresmith: de smid die de koningen en koninginnen van Saetland dient, maakt legendarische wapens om de krijgers te bepantseren zodat het koninkrijk veilig blijft. Ara werd verteld dat haar vader de laatste Loresmith was en zij deze titel zal erven, maar na de ondergang van de monarchie jaren geleden geloofde ze niet dat ze haar plicht op zich zou kunnen nemen. Maar wanneer Prinses Nimhea en Prins Eamon haar weghalen uit haar rustige leven en haar meenemen op een missie zodat zij de troon kunnen terug eisen, moet Ara haar plaats als Loresmith leren en accepteren. Zodra ze de veilige muren van haar thuis heeft verlaten, ondergaat ze samen met de Prins en Prinses gevaarlijke avonturen om achter de waarheid van haar familie te komen. de verhalen van de Goden die Eamon onderweg vertelt lijken ver van hen af te staan, maar komen in werkelijkheid steeds dichterbij. Met een mysterieuze dief als onverwachte metgezel trekken ze verder terwijl duistere krachten hen achtervolgen.

In de eerste hoofdstukken wordt Ara’s situatie als achtergebleven dochter van de Loresmith langzaamaan duidelijk. Ze woont bij haar grootmoeder en heeft er weinig vertrouwen in dat zij ooit magische pantsers of wapens zal kunnen smeden. Maar ze is tevreden met het leven dat ze nu heeft. Tot ze kennismaakt met de Prins en Prinses. Vanaf dat moment begint het verhaal pas echt. Althans, dat zou je vermoeden. De introductie van deze twee personages en hun verhaal en de historie die erachter schuil gaat neemt veel tijd en tekst in beslag. Er wordt diep ingegaan op de gebeurtenissen van vroeger en op die momenten gebeurt er eigenlijk maar weinig. Het duurt daarom ook een poos voordat hun tocht daadwerkelijk van start gaat. Als het eenmaal zo ver is, zijn er nog meer informatieve stukken die zich tussen de dialogen en niet heel interessante gebeurtenissen bevinden. De eerste hoofdstukken zijn erg lang, zij het niet iet wat langdradig. Het vergt enig doorzettingsvermogen om hierdoor heen te komen, maar daarna wordt het verhaal steeds interessanter. De schrijfstijl blijft wat langzaam en uitgebreid, maar dat went op een gegeven moment gelukkig wel.

Wat de personages betreft is Ara wel interessant neergezet. Ondanks dat ze veel nadenkt over de situaties waarin ze zich bevindt en dit soms wat voor vertraging zorgt, is wel goed doordacht en niet impulsief. De Prins en Prinses zijn ook anders dan je zou verwachten. Door Ara’s oogpunt merk je dat ondanks dat Nimhea een Prinses is, ze zich niet altijd zo gedraagt of van anderen verlangt om haar zo aan te spreken of te behandelen. Ze zijn dan natuurlijk ook wel op een andere manier opgegroeid, maar het was fijn om over een prinses te lezen die niet echt hooghartig is. Eamon komt soms wat minder aan bod, maar bekleedt wel een belangrijke rol in het verhaal. Hij heeft veel tijd kunnen besteden aan lezen en leren, waardoor hij hen kan leiden tijdens hun tocht. En dan is daar nog die mysterieuze vreemdeling. Hij krijgt over het algemeen redelijk wat invloed op het verhaal en komt ook veelvuldig aan bod. Terwijl het verhaal zich ontwikkelt en Ara hem beter leert kennen, blijkt hij niet de enige mysterieuze persoon van het stel te zijn. Want ondanks dat de auteur goed geprobeerd heeft om het te verbloemen, de verrassing later in het verhaal bij één van deze personages, kwam voor mij niet geheel onverwacht. De onthulling hiervan bracht wel de nodige spanning met zich mee en bracht weer wat vaart in het verhaal.

De manier waarop het plot zich ontwikkelt is in het begin wat traag en gedurende het verhaal ligt het tempo niet altijd even hoog. Het boek is hierdoor soms gemakkelijk weg te leggen, maar toch heeft de auteur genoeg gebeurtenissen aan hun tocht toe kunnen voegen om het interessant te houden. Na enkele hoofdstukken was duidelijk dat het boek een vervolg zou krijgen, want hun tocht ging te langzaam om alles aan het eind van het verhaal opgelost en beëindigd te hebben. Maar het einde zorgt er wel voor dat je nieuwsgierig raakt naar het vervolg en dat is wel een belangrijk gegeven.

Een avontuurlijk, maar af en toe voorspelbaar verhaal over vier uitverkoren jongeren die een tocht afleggen om de toekomst van hun koninkrijk te veranderen en te verbeteren.

Reacties op: Avontuurlijk maar af en toe voorspelbaar

1
Forged in Fire and Stars - Andrea Robertson
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners