Advertentie
    Minca (My Winged Books) Hebban Recensent

Summer weet niet van wie ze haar onhandigheid heeft, maar van haar grootouders in elk geval niet. Het echtpaar Rogers heeft namelijk een manier bedacht om het gedrag van Nederlandse jongeren te verbeteren. Wanneer haar opa overigens ernstig ziek wordt, vertrekt Summer met haar moeder naar Amerika. Ze komt in contact met Dez, een jonge blogger die verhalen schrijft over wat anderen hebben meegemaakt. Naarmate ze meer samen zijn, ontdekken ze in wat voor leugens Summer verstrikt is geraakt. Is haar leven meer waard dan dat van een ander?

Door de kleine omvang van het boek, concentreert de auteur zich vooral op het spannend houden van het verhaal. De personages worden in het begin kort geïntroduceerd en als lezer krijg je genoeg informatie om een beeld van hen te vormen. De focus ligt daarna vooral op het opbouwen van de spanning en de lezer nog even in het duister laten tasten wat betreft de omstandigheden. De auteur doet dit op een natuurlijke manier waardoor het verhaal soepel loopt.

De afwisselende perspectieven dragen ook bij aan een extra laag en een hogere intensiteit van het verhaal. De hoofdstukken zijn zeer kort en eindigen regelmatig op een spannend moment. Als lezer wil je daardoor continu door blijven lezen tot het verhaal is afgelopen. En met een boek van iets meer dan 100 bladzijdes is dat ook mogelijk. Er is een prima afwisseling tussen dialogen, actie en ontdekkingen.

Het concept waar het verhaal om draait, iets wat in Boy 7 nog veel verder wordt uitgewerkt, is zowel interessant als verontrustend. Als lezer ga je bij jezelf na wat je ervoor over zou hebben om niet te bezwijken aan een ziekte of het falen van je organen. Er is voor beide kanten iets te zeggen, want enkele argumenten van de tegenstanders in het verhaal, zijn wel iets om over na te denken en even bij stil te staan. De keuzes die de hoofdpersonages daarna maken, zijn alles bepalend. De hoop dat het allemaal goed af loopt is hoog, maar aan het eind weet de auteur je wat dat betreft ook nog wel wat te verrassen.

Dit boek kan zowel een leuk extraatje zijn voor lezers van Boy 7, als een spannende introductie tot deze auteur. Je hoeft het eerder verschenen boek namelijk niet gelezen te hebben.

Girl 6 is een kort maar krachtige YA-thriller. Razend spannend en met een zeer interessant concept.

Reacties op: Hartstikke spannend en interessant concept

18
Girl 6 - Mirjam Mous
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken