Advertentie

"Deze kronieken vormen niet meer dan het verslag van een wereld die aan het veranderen was en niet wist wat die verandering betekende." p.234

Begonnen op 12 maart, toen de waarschuwingen die een deel van de wereld uitzond werkelijkheid werden.
Opgehouden met 3 mei, toen het abnormale als normaal is gaan aanvoelen. Toen de wereldwijde klap was weggeëbd en de sociaal-economische (scheve) verhoudingen weer aan de oppervlakte kwamen.
Ertussen een periode van ruim 7 weken waarin men over het algemeen thuis zat en er geen evenementen mogelijk waren. Waarin de een plots "niets" te doen had en zijn huis ging opruimen en de ander tot over zijn oren in het werk en met een vol hoofd zat.
"De ene collega draagt kleding die ik ken en die zegt: ik werk. De ander heeft iets aan dat zegt: schiet op, ik heb nog twee seizoenen Breaking Bad voor de boeg."

'Coronakronieken' gaat op de plank in mijn geschiedeniskast. Het is een aanvulling op mijn eigen aantekeningen van januari tot juli.
Er zijn mensen die het literair gehalte van het boek bekritiseren en dan denk ik "waarom?". (Probeer eerst zelf eens kronieken te schrijven.) Dit is een grote klus geweest, die Daan Heerma van Voss ook nog eens in het dienst heeft gesteld van de boekhandels. Ik ben blij dat ik met de aankoop van 'Coronakronieken' boekhandel Blokker op bescheiden manier heb gesteund. Niet vergeten: nog steeds is dit boek te koop!

Reacties op: 7 weken

32
Coronakronieken - Daan Heerma van Voss
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners