Ieder zijn eigen zienswijze en dus eigen begin

Mireille 05 oktober 2025
Ik heb veel aantekeningen gemaakt, er valt veel te leren uit Geweten, ook wie het nieuws op de voet volgt. De uitleg die een boekhandelaar in Hebron gaf over de verschillende belangen van soorten Palestijnse groepen, was verhelderend. Ik had door de grote nieuwsfocus op Gaza even niet meer scherp dat er ook andere Palestijnen gescheiden van elkaar wonen op de Westelijke Jordaanoever, in Oost-Jeruzalem en in Israël die allemaal net iets minder rechten hebben ten opzichte van elkaar. De ene groep wil onder het regime van Hamas uit terwijl de ander in die rechtenpiramide gezien “slechts” Israëlisch politieke rechten wil hebben.

Het maakt dat ik Geweten met aandacht gelezen heb.
Lees meer op https://lezersgoud.nl/maurits-de-bruijn-geweten/

Meer recensies van Mireille

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!