Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Aanrader voor iedereen met gezonde interesse

Mireille 03 december 2023
Hoe de AIVD en MIVD Nederland veilig houden

Achter de schermen van Nederland gebeurt meer dan je denkt en weet. Het werk van de geheime diensten is belangrijk om algemeen gezegd dreigingen in kaart te brengen en het land veilig te houden. In dit boek licht Willemijn Aerdts de taken van de AIVD en MIVD uit en zet ze uiteen hoe de diensten gevormd zijn door (inter)nationale vraagstukken en wettelijke kaders. Aerdts is docent en onderzoeker bij het Institute and Global Affairs aan de Universiteit Leiden en heeft gewerkt bij de NCTV, Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid.

In Diensten met geheimen worden meerdere vooroordelen en uitspraken over het heimelijke werk die voortkomen uit onwetendheid weggenomen. De term “zinnig geheim in plaats van geheimzinnig” is hier wel van toepassing: soms is het nodig dat niet alles openbaar is, maar vaak kun je jezelf met een beetje zoeken al beter informeren dan op het eerste gezicht lijkt.
Een boek, met afkortingen- en bronnenlijst, om veel aantekeningen bij te maken. Het is in feite een naslagwerk dat nog niet eens zo dik is. Aanrader voor iedereen met -gezonde- interesse in wat er op de achtergrond in Nederland wordt gedaan.

Nog meer informatie lees je op https://lezersgoud.nl/willemijn-aerdts-diensten-met-geheimen/

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Mireille

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.