Goede introductie, met kanttekeningen
Hoe werkt politiek? Wie is de baas? Alles over politiek (en hoe het werkt) is een verfrissend boek voor jonge lezers dat belangrijke gebeurtenissen uit de laatste jaren meeneemt en tegelijk met behulp van de illustraties van Melanie Drent laat zien hoe landelijke en internationale politiek aansluit bij de belevingswereld van kinderen.
Een boek over de werking van de democratie is aan te bevelen, zeker als de boodschap is dat je je er niet afzijdig van kunt houden. Omdat we het een belangrijk onderwerp vinden waarvan iedereen notie moet nemen, lezen we het kritisch. Wie is de baas? is een goed boek, maar we hebben wel enkele redactionele aandachtspunten.
Een boek voor iedereen die denkt dat hij/zij/hen niet zoveel met politiek te maken heeft! Direct in de intro maakt Arwen Kleyngeld al duidelijk hoeveel jouw ontbijt met regels te maken heeft.
Het eerste hoofdstuk geeft inzicht in hoe politiek alle details in je leven beïnvloedt met verhalen over een schoolplein en voetbalveldje als voorbeeld.
De auteur gaat verder met de diverse aspecten van (de geschiedenis van) het Nederlandse bestuur. Dit vinden we verfrissend ten opzichte van andere uitgaven over democratie: er wordt eerst ingezoomd op de Nederlandse situatie in plaats van op de geschiedenis van de democratie. Het versterkt de boodschap aan de Nederlandse lezer dat politiek invloed heeft op ieders leven, ook hier.
Lees verder op