De donkerder dagen...

mirei_super_kawaii 16 november 2022
Vanaf het moment dat November werd aangekondigd kon ik niet wachten tot het november was.
Het was nog hoog zomer en ik kon alleen maar fantaseren over een kille 1 november avond, met regen tegen de ramen, een deken op de bank, de haard aan, een warme chocolademelk in mijn ene hand en het boek november in mijn andere hand en heerlijk lezen.
Toen deze avond kwam was hij nog beter dan in mijn fantasie van Thomas stelt nooit teleur.

November gaat over de bewoners van birdstreet die 11 maanden in het jaar al het geluk van de wereld hebben en 1 maand van het jaar onheil en tegenspoed ervaren. In deze maand moeten ze hun geluk afkopen door een offer te brengen in de bossen achter hun huis.
Ondanks dat er meerdere gezinnen wonen in birdstreet word het verhaal geschreven vanuit één familie namelijk de Lewis da Silva's bestaande uit de Amerikaanse vader Ralph, de Braziliaanse moeder Luena, dochter Kaila van 15 en en zoon Django van 10, die ieder zijn/haar eigen problemen ervaren in November. Ieder hoofdstuk neemt je mee in door november, maar doordat het steeds uit het perspectief van 1 karakter word verteld lees je over geregeld over dezelfde dag in november maar steeds in een ander perspectief. Dit zorgt ervoor dat je iedere dag van de maand volledig tot je neemt en je uiteindelijk precies weet wat er desbetreffende dag is gebeurd. Hierdoor word je volledig in het boek gezogen.

"Hoever zou jij gaan voor jou geluk?" Dat is het vraagstuk wat dit boek met zich meebrengt en dit boek laat je realiseren dat jij, in de situatie van deze mensen, misschien wel verder gaat voor je eigen geluk dan jij zelf ooit had gedacht. Heftig

November is van het begin tot het einde weer een echte Olde Heuvelt en een echte aanrader.

Meer recensies van mirei_super_kawaii