Je nachtdienst word nooit meer hetzelfde.

mirei_super_kawaii 02 januari 2023
⭐⭐⭐⭐⭐

Toen ik in de winkel het boek Nachtdienst van Esther Verhoef zag was ik door de omslag gelijk geïntrigeerd. Zonder ooit een boek van Esther Verhoef gelezen te hebben en zonder het lezen van de achterflap kocht ik dit boek. Thuis zocht ik op de Auteur op en las ik ‘De schrijfster doet haar langjarige reputatie als ‘koningin van de Nederlandse thriller’ opnieuw eer aan.’
Hmm een boek van de Nederlandse thriller koningin, dat klink zeer interessant.
En intressant is het!

Emma van Eerd woont samen met haar 14 jarige dochter boven de dierenkliniek waar zij werkt. Tijdens een nachtdienst word ze door 2 gemaskerde mannen overvallen en gedwongen een levensreddende operatie uit te voeren op hun gewonde vriend.
Nog voor je de eerste bladzijde van het boek kan omslaan zit je al helemaal in het boek. Alsof je Emma al kent en je al een paar hoofdstukken gelezen hebt. Dit noem ik echt een heel knap stukje schrijfkunst.
Het boek begint zeer spannend maar gelukkig zitten er genoeg adempauzes in waarin je meer over de personages te weten komt. Vooral de rol van Emma haar ex is zeer interessant. En wanneer je denkt te weten waar het verhaal heen gaat neemt het ineens eens een hele andere wending.

Wat mij betreft is nachtdienst een hele grote aanrader die je in één streep uit wilt lezen. Spannend, verrassend en vermakelijk.
Ik kijk er naar uit om meer boeken van Esther Verhoef te mogen lezen.

Meer recensies van mirei_super_kawaii