Bevroren tijd

Mirjam Hoogewoning 24 september 2024
Dit recensie boek van Carl Slotboom heb ik mei jl. gewonnen in de boekenwurmen groep op Facebook. Voor mij dan ook niet meer dan logisch daar dan ook een recensie voor de schrijven.

Het duurde even voor ik dit boek kon gaan lezen nadat ik het ontvangen had. Het gaat nl. ook over ons leven, maar dan de vader die de hoogste prijs betaald. Voor mij dan ook een heftig boek. Carl schrijft het vanuit de gevoelswereld van een vrouw en dit is zó goed geschreven alsof het door een vrouw is gedaan. Voor mij heeft het nog meer begrip voor mijn partner opgeleverd en ik heb geleerd van de rust en het geduld van de partner van Anne.

Anne besluit na een liefdeloos huwelijk haar man te verlaten die haar beloofd dat hij met de kinderen één vijandig blok zal vormen. Met als resultaat dat de kinderen haar nooit meer willen zien.
Anne krijgt een nieuwe liefde die heel geduldig is en haar ondersteunt in alles. Langzaam gaat ze op weg naar herstel en de weg terug naar zichzelf. De worsteling die ze met haar keuze heeft, herken ik als geen ander en ik denk veel lezers met mij.

Het boek is zeer prettig geschreven met korte krachtige zinnen. Daarnaast schrijft Carl ook heel beeldend over de natuur/omgeving, voor mij als visualiserend persoon héérlijk lezen.
De hoofdstukken worden afwisselend in heden en verleden geschreven wat ik persoonlijk erg prettig vind lezen.
Carl Slotboom is een auteur waar ik zeker meer van zou willen lezen.

Meer recensies van Mirjam Hoogewoning