Onvergetelijk en onvoorstelbaar mooi!
Dit boek stond al maanden in mijn kast, klaar om gelezen te worden. Maar het trok me op een of andere manier niet. Tot een vriendin vertelde dat het een van haar lievelingsboeken was. Ik ben gelijk gaan lezen, maar ik kwam er niet goed in en ik moest ontzettend wennen. De bewuste vriendin zei dat ik door moest lezen en niks negatiefs meer moest zeggen, anders zou ze nooit meer met me praten. Ik las door en waaaaauw wat ben ik daar dankbaar voor... Het is echt een schitterend boek.
Kya Clark is in haar eentje opgegroeid in het moeras van Barkley Cove in North Carolina, afgesloten van de bewoonde wereld. De natuur is haar leerschool. Om zichzelf te onderhouden ruilt ze vis, en groenten uit haar moestuin voor andere levensmiddelen. Ze voelt zich er thuis, beschouwt de natuur als haar leerschool. Maar als ze in aanraking komt met twee jongemannen uit de stad ontdekt ze dat er ook een andere wereld is. Wanneer een van hen dood wordt gevonden, valt de verdenking onmiddellijk op Kya.
Dit is echt een prachtig beeldend boek, op een schitterende manier geschreven een blijft tot het einde verassen. De schrijfstijl is in het begin even wennen. Maar daarna zijn de zinnen bijna poëtisch mooi. Zo beeldend.
De schrijver beschrijft Kya haar omgeving zo goed dat je je in een compleet andere wereld waant. Niet langdradig en leest ontzettend makkelijk. Als je er eenmaal inzit wil je niet meer stopen met lezen.