ONTROEREND BOEK!

Mirjam110 30 december 2023
Briefjes voor Pelle van @marliesslegers

Wow... echt een prachtig... aangrijpend... sterk... en liefdevol boek.

Pelle is een ontzettend slimme jongen van 12 jaar. Hij weet alles, maar dan ook echt alles, over dieren. Maar ook dat er een woord bestaat voor de angst dat er pindakaas aan je gehemelte blijft plakken.
Zijn vader is overleden en nu woont hij samen met zijn moeder.

Pelle zijn vader heeft een doos vol briefjes achtergelaten, briefjes voor Pelle. Hij vraagt Pelle om hem te vertrouwen en te doen wat op de briefjes staat.
Dat brengt Pelle in bijzondere, spannende en ontroerende situaties. Maar ook ontmoeten hij een zijn moeder nieuwe mensen, wat maakt dat ze beide voorzichtig weer durven te gaan leven.

Marlies weet op een bijzondere en aangrijpende manier Pelles verdriet en verwerking te beschrijven, maar ook dat van zijn moeder. Een aangrijpend boek over verlies, verdriet, gemis, liefde en het leven. Een boek wat van mij nog wel een paar hoofdstukken langer door mocht gaan ❤️.

Meer recensies van Mirjam110