Leuk verhaal met mooie tekeningen!

Monique H 02 januari 2024
Het boek gaat over Oetje: een gelukkig meisje dat mee wil doen met een springwedstrijd, maar geen pony heeft...

Dit boek heb ik mijn 8-jarige dochter voorgelezen. Het verhaal is leuk geschreven, met ruimte voor humor en zit ook grammaticaal goed in elkaar. Het leest lekker weg. Wel staan er over het hele boek genomen veel verkleinwoorden in (taartje, hoedje, jasjes). Dat had voor mij persoonlijk wat minder gemogen.
De tekeningen zijn prachtig en een goede aanvulling op het verhaal.

Er zitten mooie boodschappen verborgen in het boek:
-geluk vinden in kleine dingen
-je een winnaar voelen, zonder echt te winnen
-als jezelf ben je goed genoeg
-opkomen voor je vrienden
-niet opgeven
-geen oordeel vellen over mensen die je niet kent
Etc.
Knap gedaan!

Mijn dochter geeft het boek 3 sterren. Ze zei dat ze het boek steeds leuker vond worden naarmate het verhaal vorderde. Ze vond het iets te lang duren voordat de springwedstrijd echt begon. En het allerschattigste dier in het verhaal: Pluis!

Zelf geef ik het verhaal 4 sterren. Het zit leuk in elkaar en zoals gezegd zitten er een aantal mooie boodschappen in verstopt die weer leiden tot interessante gesprekken thuis.
De woordkeus is goed voor de doelgroep: kinderen (in de leeftijd van ca. 7-10 jaar, gok ik).
Wij stoeiden soms wel met de personages. Het zijn er aardig wat en dan wisten we een aantal keer niet meer helemaal wie wie was. Maar dat kwam wel weer goed na een paar seconden heel hard nadenken en/of even terug bladeren.
En tot slot mag het nogmaals gezegd worden dat de tekeningen prachtig zijn en echt een verrijking voor het verhaal!

Dank voor het lezen! Leuk boek, zoals Oetje zou zeggen: 'Hóppa!'

Meer recensies van Monique H

Hoe ver ga jij voor het huis van je dromen? Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.