Als je wint
Tess laat zien dat geld niet altijd gelukkiger maakt. Ze heeft dan wel een grote prijs gewonnen, maar dat maakt haar leven niet eenvoudiger.
Naïef als ze soms kan zijn gaat ze altijd uit van het goede in mensen waardoor er soms onverwachte vriendschappen ontstaan, maar ze ook regelmatig haar neus stoot. De vraag is of ze de man die opeens bij haar op de stoep staat en claimt haar echte vader te zijn, binnenlaat in haar leven. Of is hij uit op geld, net zoals haar (ex) Vince? En wat betekent dit voor de relatie met haar neef en beste vriend bakker Justin nu haar echte vader op het toneel is verschenen? Opeens zijn ze geen familie meer....
Maakt geld nu wel of niet gelukkig? Of is het wel makkelijk dat je het hebt?
Dit verhaal laat duidelijk zien dat het hebben van geld anderen hebberig maakt, en dat anderen ineens je allerbeste vriend willen zijn. Je moet sterk in je schoenen staan om daar weerstand aan te bieden. In dit verhaal heeft de hoofdpersoon daar veel moeite mee. Maar omringt door de juiste personen gaan zij voor maatschappelijke doelen. Om anderen te helpen maar ze verliest zichzelf daarbij uit het oog. Gelukkig heeft ze een lieve vriendenkring die haar steunt en laat zien wat voor haar waardevol is.
Volg je droom, laat ze uitkomen. Alleen jij hebt daar invloed op. Je moet er iets voor willen doen, om de droom waar te maken.
En omringt door mensen die je lief zijn kom je een heel eind.
Dit boek ontroert soms tot tranen toe. Voor mij omdat het verhaal heel persoonlijk was en ik veel herkende in het verlies van een ouder. Fijn om t lezen dat het anderen net zo vergaat, dat ze moeite hebben met hunverlies. Maar het verhaal laat ook zien dat het verlies er mag zijn en onderdeel mag zijn van het dagelijks leven. Alleen ben ik zover nog niet, maar het zo opschrijven vind ik al een grote stap voorwaarts en doet mij een beetje glimlachen. Mijn weg om te gaan.
Komt goed mam, je zult er altijd zijn, waar ik ook ben. Je zit na,elijk in mijn hart.♥️
Maakt geld nu wel of niet gelukkig? Of is het wel makkelijk dat je het hebt?
En omringt door mensen die je lief zijn kom je een heel eind.