De wens
De wens is een vertaalde roman van bestseller auteur Heather Morris.
Het verhaal gaat over de wens van de 15-jarige Jesse die terminaal is. Haar wens is haar leven vastleggen als video-ervaring. Iets om achter te laten voor haar familie en vrienden wanneer zij er zelf niet meer is. Voor het vervullen van de wens wordt een bedrijf ingeschakeld en de 29-jarige Alex wordt naar het ziekenhuis gestuurd. Alex heeft een moeilijke jeugd gehad, is veel op zichzelf en ziet het eigenlijk niet zitten om te helpen.
Het verhaal beschrijft hoe Alex aan de wens werkt. Ondertussen gebeurt er vanalles. Het gaat bergafwaarts met de gezondheid van Jesse. Er bloeit iets op tussen maatschappelijk werkster Kelly en Alex. De emoties van de ouders van Jesse spelen mee. Alex ontdekt andere kanten van zichzelf. Het is een beetje veel allemaal. Veel personages. Veel emoties. Veel clichés. Maar voor mijn gevoel blijft het allemaal wat aan de oppervlakte.
Het boek leest makkelijk. Ik vraag me af voor welke doelgroep dit boek geschreven is. Jesse is 15-jaar, is dat de doelgroep, tieners? Of is dit boek voor volwassenen geschreven. De taal in dit boek is eenvoudig. De dialogen en innerlijke stemmen zijn eenvoudig, naïef zou ik zelfs willen zeggen. Je hoeft nergens tussen de regels door te lezen, er is geen diepere betekenis dan dat wat er letterlijk staat.
De thematiek van het boek is zwaar, maar het verhaal leest eigenlijk luchtig weg. Als je op zoek bent naar een lekker lezen boek, dan zou ik dit boek aanraden. Als je op zoek bent naar een literair verhaal, waardoor je anders gaat kijken naar het leven en de dood, dan kan je beter iets anders lezen.