Klassiek verhaal

NadiaKuipers 20 februari 2026
Ik was erg benieuwd naar het originele verhaal over Peter Pan. Eerlijk gezegd heeft het verhaal mij teleurgesteld, terwijl de illustraties van Floor Rieder prachtig en interessant zijn. Het voorlezen van het verhaal was een hele bevalling. De taal en schrijfstijl zijn naar mijn idee ongeschikt om voor te lezen. Gottmer geeft aan dat het boek voor lezers van 8 jaar en ouder is, maar ik vraag me af of een gemiddelde lezer van 8 jaar de complexe taal en zinsbouw zou begrijpen wanneer het boek zelfstandig gelezen wordt. Peter Pan blijkt een heel naar mannetje en de kinderen worden steeds weggezet als zelfzuchtig. Nou ja, erg duister allemaal. Voor het bestuderen van jeugdklassiekers is dit boek erg geschikt, maar verder zou ik dit boek niet bovenop je leesstapel leggen.

Meer recensies van NadiaKuipers