Een romcom in hartje New York!
Je hebt wel eens van die boeken die lezen alsof je een romcom-film aan het kijken bent. Summer in the City van Alex Aster was precies zo'n boek!
In dit verhaal volgen we Elle, zij is scriptschrijfster en moet een script schrijven voor een grote film die zich afspeelt in New York. Terwijl ze in New York verblijft, blijkt haar buurman billionaire Parker te zijn. Iemand die ze totaal niet mag, maar hij heeft een fake girlfriend nodig, en zij kan ook wel wat inspiratie gebruiken, en zo vormt zich daar een fake dating-scenario.
Fake dating is echt een van mijn favoriete tropes. Vooral gepaard met enemies to lovers is dit vaak echt *cheff's kiss*. Nu voelde de personages niet perse als enemies (en was het vooral zij die een hekel had aan hem), maar dat mocht de fake dating-pret zeker niet drukken! Zoals ik al benoemde, heb ik dit boek echt gelezen alsof ik naar een romcom-film aan het kijken was en dat was heerlijk.
Uiteindelijk geef ik dit boek 3 sterren. Klinkt een beetje laag, maar het einde trok er (bijna) een heel punt af. Ik vond dat erg jammer, maar dat heb je soms. Ik heb over het geheel gezien wel heel erg genoten, dus zou het boek vooral gaan lezen tijdens de zonnige dagen!