Ontroerend

Nadra 22 januari 2025
Emile, een 26-jarige jongeman met een ongeneeslijke ziekte, besluit zijn laatste maanden niet door te brengen in een ziekenhuisbed. In plaats daarvan plaatst hij een advertentie om een reisgenoot te vinden voor een roadtrip zonder bestemming. Joanne reageert, en samen beginnen ze aan een onvergetelijke reis vol verrassingen, emoties en de zoektocht naar vrede en betekenis.

Dit boek heeft me echt gegrepen. Vanaf het moment dat je Emile leert kennen, word je helemaal in zijn verhaal gezogen. Mélissa Da Costa schrijft op zo’n manier dat je elk moment meebeleeft: zijn angst, zijn hoop, zijn pijn, maar ook de kleine geluksmomenten onderweg. Ik ging helemaal met Emile meeleven en voelde me als het ware een derde reiziger op deze bijzondere trip.

Wat ik bijzonder mooi vond, is hoe de relatie tussen Emile en Joanne zich ontwikkelt. Zonder dat het overdreven sentimenteel wordt, weet Da Costa precies de juiste snaar te raken. Het verhaal is ontroerend en heeft zoveel lagen – van zelfacceptatie tot de waarde van onverwachte ontmoetingen.

De beschrijvingen van de natuur en de reis maken het boek nog rijker. Je voelt de vrijheid van de roadtrip en de spanning van het onbekende. Het einde was precies goed, emotioneel en toch hoopvol.

Mijn waardering:
Al het blauw van de hemel is een prachtig, emotioneel verhaal dat me diep geraakt heeft. Het is warm, eerlijk en vol leven, en ik geef het 4 sterren. Dit boek is een aanrader voor iedereen die houdt van verhalen die recht uit het hart komen.

Meer recensies van Nadra