Een bruid voor de Iepenhof

nancy14 nancy14
17 mrt 2022

Deze is een grootletterboek, ik lees dit regelmatig als ik niet kan slapen. Het is vlot te lezen in bed.
Het gaat over een jong meisje die werkt als dienstmeid maar veel te verduren krijgt door de dochter van de rijke boeren. Het is ook 2 uur lopen dus moet Sietje daar blijven slapen en kan / mag ze weinig naar haar eigen familie die het absoluut niet breed heeft. Na verloop van tijd vindt ze een andere werkplaats bij een ongehuwde man , daar komt ze niets tekort. Mag mee eten, mag koekjes eten, vlees ze mag zelf af en toe wat meenemen naar haar familie. Toch gaat het niet zoals ze zou willen. De man houdt er nogal rare gewoonten op na zoals in zijn studeerkamer zitten naakt , af en toe zijn handen ergens leggen bij Sietje waar het niet mag. Voor Sietje die nog jong is en nog niet op de hoogte van vele zaken is dit schrikken telkens. Maar na veel aandringen bij haar broer want deze is dan hoofd van de familie omdat papa gestorven is aan tuberculose. Kan ze bij een andere rijk familie aan het werk. Maar dan gebeurd het Sietje wordt verliefd op de zoon van de rijke boeren. Deze is wel verloofd maar voelt zich er niet goed bij. Zo gebeuren er nog heel wat zaken, avonturen op de boerderij waar Sietje werkt. Een leuk verhaal dat zeer vlot leest. Een aanrader!

Meer recensies van nancy14