Mooi verhaal!

nancy14 nancy14
11 mrt 2023

Het eerste boek van de serie " De postorderbruiden" zeer mooi.
Het bruidschip, de titel trok me aan en het was ook het eerste boek dat ik las van de schrijfster Jody Hedlund.
Mercy Wilkins een meisje opgegroeid in een arme wijk van Londen. Ze doet er alles aan om de vele kinderen die in het gezin zijn te verzorgen zodat ze haar moeder ontlast. Ze is zeer zorgzaam voor iedereen. Zo komt ze in contact met een dokter die praktijk doet in de arme wijk. Hij helpt de dokter Bates die het niet alleen aankan. Mercy komt daar met een kindje die ziek is . Maar geld kan ze niet geven. Ze wil hem haar versleten schoenen aan om toch maar hulp te krijgen . Maar de dokter moet geen geld hij doet dit gratis. De dokter Joseph Colville is trouwens een lord! Er was direct een klik bij Mercy. Maar Mercy denkt meer en meer wat doe ik hier. Als ik hier blijf ga ik nooit wat bereiken. Ik zal in de sloppenwijk blijven ploeteren. Op een dacht hoort ze dat er een schip binnenkort vertrekt naar betere oorden. Het schip vaart naar Vancouver Island en Brits - Columbia . De plaatsen zijn beperkt en Mercy had geluk ze kon er op het laatste nog bij.
En wie ontmoet ze op het schip ja inderdaad Dokter Colville. Hij is niet in de praktijk gebleven in de sloppenwijk maar gaat mee op het schip om voor de mensen te zorgen. Na enige tijd herkende de dokter Mercy en ze wordt zowat zijn verpleegster bij het helpen van de mensen. Maar daardoor groeien ze naar elkaar toe. De strenge bewaking van de vrouwen aan boord zorgen voor problemen om met elkaar om te gaan en ook ze is van de lagere klasse en de dokter is een Lord. Er zijn andere meer geschiktere en vrouwen van zijn stand aan boord die voor hem klaarstaan. Maar Mercy komt er pas een hele tijd achter dat ze op een bruisschip zit. Wat niet haar bedoeling was, ze was niet op zoek naar een man maar naar beter leven. Dat maakt ze ook duidelijk aan de dokter die haar echt wel graag als vrouw zou hebben. Bij het aanmeren moet de dokter veel doen om haar zover te krijgen dat ze wil huwen. Er gebeurd heel veel op het schip. Veel ziekte zorgt voor dramatische toestanden op het schip. Mercy leert ook de andere meisjes die bij haar in een hut verblijven goed kennen en de meisjes hebben veel respect voor haar. Ze doet zoals steeds haar best om er voor hen te zijn. Een boek met verschillende emoties droevig, ziekte, bedrog, achterklap, geweld,...
Een boek dat vlot leest en je meeneemt naar het schip en de verschillende standen in de bevolking.
Een aanrader.

Meer recensies van nancy14