De betoverende antiekzaak

nancy14 nancy14
12 mrt 2023

Ik heb al deze boeken in de reeds graag gelezen. Het is iets anders dan steeds spannende thrillers. Het is een welgekomen afwisseling.
een leuke winkel in het gezellige straatje " Valerie Lane" . Dit keer een antiekzaak die lang geleden van de Mevrouw was waar het straatje naar is genoemd. Ondertussen reeds verschillende leuke winkeltjes bijgekomen. Allemaal in een mooie opvallende kleur. Wat alles nog aantrekkelijker maakt ook al is er een groot winkelcentrum niet veraf.
De vijf vriendinnen beleven daar elk leuke en mindere leuke momenten. Ruby kwam er omdat het niet anders kon dacht ze want mama was gestorven en zij wou dat de winkel bleef bestaan, dit ter nagedachtenis van Valerie Lane. Ruby wou dit voor beide vrouwen verderzetten. Wat niet gemakkelijk was want de klanten kwamen niet altijd naar haar antiekzaak. Het was nogal prijzig dus niet voor iedereen. Het ging heel moeilijk maar door Gary "was dakloos" wat een beetje zijn eigen keuze was blijkt door het verhaal heen was er steeds voor Ruby. Hij gaat Ruby helpen om de winkel terug nieuw leven in te blazen. Hij geeft allerlei mogelijkheden aan bij Ruby die dan toch zelf vindt wat ze graag wil doen.
Maar ook de vriendschap bloeit op bij deze twee mensen. De papa van Ruby heeft het moeilijk na het overlijden van zijn vrouw, de mama van Ruby dus. Hij is verward in zijn hoofd . Maar Ruby probeert er zo goed mogelijk mee op te gaan en dan is Gaby er terug om haar te helpen met haar vader.
Het is een ontspannend boek dat ik steeds heel vlug uit heb. Het leest vlot en ik waan me soms in het leuke straatje. Mocht dit bij mij te vinden zijn zou ik er zeker naartoe gaan.
Het is een mooie serie en ook de covers spreken mij steeds hard aan!
Ik heb er nog 1 te gaan van de serie, ik kijk al uit naar meer.

Meer recensies van nancy14