De laatste stap

nancy14 nancy14
4 mrt 2022

De laatste stap van Paul De Bruyn is een mooie thriller. Het speelt zich af in voor mij gekende streek. Verschillende plaatsen in antwerpen die mij welgekend voorkomen. Dat lees dan ook heel goed.
Het snijd verschillende thema's aan zoals racisme, radicalisme, jaloezie waar we allemaal wel iets over weten en toch veel voorkomt.
Een zwaar toegetakeld lichaam wordt aangetroffen in Hoboken . Alles verwijst naar moord en commissaris Eric Michiels mag met zijn thema dit mysterie onderzoeken.
Het lichaam is van een journalist die heel wat problemen had. Er zijn heel wat personages die voorbij komen. Allemaal verschillende mensen met hun eigen karakter en gewoontes. Dus dan kan er al eens een woordenwisseling ontstaan of een romance .De moord lijkt op een rituele moord en het was duidelijk dat het lichaam gevonden moest worden. De gruwel wordt geleidelijk aan duidelijk .
Dit boek , deze thriller wil ons iets duidelijk maken , ons van alles meegeven.
De laatste stap is een mooi boek met dialecten, gekende plaatsen,.. dat er voor zorgt dat je in het verhaal kan komen. Deze thriller moet zeker niet onderdoen voor andere Noorse schrijvers.
Ik zou het zeker aanraden !

Meer recensies van nancy14