Helemaal niets mis met Suzanne!!

nancy14 nancy14
22 mrt 2023

Ik was bij de gelukkige om het boek "Niets mis met Suzanne" geschreven door Sofie Leyts te mogen lezen en recenseren.
Dus een klein voorsmaakje van dit mooie boek.
Suzanne woont samen met haar vrienden in een serviceflat en daar is het één en ander!
Suzanne had vroeger een boekenwinkel, was steeds begaan met boeken, verhalen...nu verblijft ze dus is een serviceflat met Mia, Rudy, Lizzy en Henri. Waar ze samen aan de eettafel zitten en naar de ondertussen wat saai geworden activiteiten zoals Bingo , pannenlappen breien ,...ze willen wat anders meer spanning. Maar de animator Kevin is nu niet bepaald hun beste vriend. Wat saai is hun mening. Daarom richten ze een soort clubje op die ze IVV noemen "In vino veritas" de waarheid is in de wijn.
De bedoeling van het clubje is onrecht bestrijden , onrecht van vroeger en nu. Hun eerste opdracht is " De uitstap saboteren" om Kevin zijn glorie moment te bezoedelen.
Ze gaan aan het werk. Veranderen de uitstap , de buschauffeur is ook een andere gekende vriend van één van de groep. Een ex gedetineerde maar dat vinden ze niet allemaal oké.
Allerlei toestanden om hun uitstap fout te laten lopen.
En het blijft niet bij deze keer ze gaan verder om het onrecht te bestrijden. Veel lol maar ook gevaarlijke toestanden zijn hen niet vreemd. Als er dan nog enkele andere mensen bijkomen waaronder een bekende voor Suzanne die ze liever niet meer zou zien is het hek helemaal van de dam.
Maar Suzanne ondervind dat ze begint te vergeten en moet de hulp inroepen van "post-its" omdat het anders niet meer lukt en ze wil niet weg uit haar serviceflat. Haar vrijheid is zo belangrijk. Ze probeert het voor iedereen te verbergen maar dat blijft niet lukken. Maar ze krijgt ook veel hulp van haar vrienden zelfs van haar kleinzoon.
Het is een boek met verschillende verhalen geschreven uit Suzanne haar kijk. Haar leven staat centraal, het draait om haar vroegere leven.
Het is een lijvig boek maar er is humor, spanning, ontroering in aanwezig en dit maakt het een heel goed boek.
Ik wil de schrijfster Sofie Leyts bedanken om dit boek te mogen lezen.
Ik kijk al uit naar het volgende boek.
Ik ben FAN!
#Niets mis met SuzannesofieLeyts