Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Fantastische imponerende gedichtenbundel

Nathalie B1 18 maart 2024
Neem het live-aspect van de optredens van Peter Holvoet-Hanssen weg, toch zeker de helft van het totale plaatje en je blijft nog steeds achter met reuzesterke gedichten. Goleman is het verslag van de finale van de laatste reus, de vernietigende Goleman. Hij wordt sterfelijk, kruipt in de huid van zijn grootste rivaal, de mens, en wordt weer geboren als onhandige dichter in een doodlopende straat ergens in Antwerpen. Ha! Verrassing! :-)
De laatst verschenen bundels van de niet-zo-fictieve dichter zijn "Gedichten voor de kleine reus", "Blauwboek", "De wolkendragers" en "Libretto".

In deze finale komt al zijn poëzie weer samen, die clasht als nooit tevoren en wederom nieuwe werelden creëert. Adjectieven genoeg te vinden voor deze inventieve dichter, laat mij het misschien summier houden op avontuurlijk, indrukwekkend, overweldigend.

Van verrassingen en veel lees- en luisterplezier gesproken. Zo vele referenties waarin je kunt verdwalen en bijdragen van o.a. de familieleden Noëlla Elpers & Anna Roza Holvoet ('Het Kapersnest'), Don Fabulist en Vrijhaven.
Koop deze bundel, en ga naar de voorstelling Goleman als die in uw buurt komt: u zult het zich met de extra geluidslaag die wordt voorzien door de geweldige Mauro Pawlovski en Leen Diependaele niet beklagen.

"Spiegel je tot je lust
zich in de spiegel kust
zodat je je bewust
wordt van de vonk
van al wat je kunt zijn,
tussen de spiegelschijn
weerkaatst tot je verdwijnt
in spiegellonk.

Niets blijft hier ooit gelijk.
Wat is dat beeld? Het strijkt
aan je voorbij, het lijkt
niet eens gezien.
Niets heeft op zich belang,
het gaat slechts om de gang
van slinken, duurt zolang
het zich aandient."

Uit: 'Zang van de schermsirenes' van Han van der Vegt.
www.hanvandervegt.com

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Nathalie B1