Een chaotische kerst vol liefde en glitter.
Na een reeks foute vriendjes en een mislukte acteercarrière lijkt het leven van Daphne eindelijk op de rit. Ze heeft een lieve vriend, een fijne kat en een appartement waar elke vriendin jaloers op zou zijn. Maar dan komt er vlak voor kerst een telefoontje van haar oude werkgever die vraagt om hulp en natuurlijk kan ze geen nee zeggen. En zo belandt Daphne weer in het hotel waar ze ooit werkte, precies op het moment dat haar eigen kerstgeluk op losse schroeven staat.
Denise Meijer heeft met Hopeloos verliefd in het kersthotel een vrolijke, luchtige kerstfeelgood geschreven die leest als een warm bad. De sfeer van het hotel en het naderende kerstfeest, het brengt je helemaal in de stemming.
Daphne is een heerlijk chaotisch personage. Ze bedoelt het altijd goed, maar haar impulsieve keuzes zorgen regelmatig voor grappige situaties. Haar onzekerheid en de zoektocht naar wat ze écht wil maken haar ook herkenbaar en menselijk. Haar vriend Ben is een ander verhaal. Die lijkt een leuke man, maar gaat zich steeds minder prettig gedragen. Toch past hij juist goed in het plaatje van deze feelgood en hij is zo anders dan Daphne.
De schrijfstijl van Denise Meijer is vlot en filmisch – je ziet het zo voor je als een gezellige kerstfilm op Netflix. Toch miste ik soms wat diepgang of verrassing in het verhaal. Het verloop wat voorspelbaar. Maar dat hoort ook wel weer bij dit genre.
Hopeloos verliefd in het kersthotel is precies wat je verwacht van een kerstverhaal: licht, grappig en met genoeg romantiek om je in de feeststemming te brengen. Een leuk tussendoortje voor wie houdt van sneeuwvlokken, glitterjurken en een flinke dosis kerstmagie.