Wilskracht
Samen met de leesclub van @ilonaslevenbijls lazen we deze keer een dubbele boekenclub. Het eerste boek was De Rozenkamer uit de serie Landgoed Rosaville (zie mijn vorige post), gevolgd door L’amour aan de Côte d’Azur uit de serie Bestemming Parijs.
Drie vriendinnen – Chloë, Sofia en Lizzy – reizen samen van Parijs naar Zuid-Frankrijk om de bruiloft van Sofia’s vader bij te wonen. Ze besluiten de reis te maken met een busje dat ze hebben omgetoverd tot een semi-kamper. Ieder van hen worstelt met haar eigen levensproblemen, maar de band tussen de drie is sterk. Zonder precies te weten wat hen aan de Côte d’Azur te wachten staat, beginnen ze aan dit avontuur.
Voor Sofia voelt de reis allesbehalve als vakantie. Ze heeft haar vader en zijn aanstaande echtgenote Céleste beloofd dat zij de catering van de bruiloft cadeau zal doen. Wat ze niet had verwacht, is dat het aantal gasten zó groot zou zijn dat ze het onmogelijk alleen aankan. Gelukkig ontmoet ze bij aankomst Gilles, eigenaar van een cateringbedrijf. Samen met zijn vrouw Maria is hij meer dan bereid om te helpen. Daarnaast gaat Sofia op zoek naar iemand die haar kan ondersteunen met de patisserie, en zo komt Alexandre in beeld. Maar wie is Alexandre eigenlijk? En wat zijn zijn intenties tegenover Sofia?
Chloë heeft een relatie met Guillaume en is hard bezig haar jeugdtrauma’s te verwerken, samen met haar therapeut. De oorzaak van deze trauma’s ligt bij haar moeder. Op advies van haar therapeut probeert Chloë het contact met haar moeder te beperken. Tijdens de reis naar het zuiden wordt ze echter meerdere keren door haar moeder gebeld. Waarom probeert ze haar zo dringend te bereiken? Is er iets mis? En wat zal dit oude wonden doen oplaaien?
Lizzy is de meest losbandige van het trio en al jarenlang de eeuwige vrijgezel. Sinds een jaar probeert ze haar leven eindelijk op de rails te krijgen. Onderweg naar het zuiden voelt ze zich steeds misselijk, maar wat is er met haar aan de hand? En wat gebeurt er wanneer een huisarts haar confronteert met onverwacht nieuws? Op een avond in een café ontmoet ze een kunstenares. Wat volgt uit deze ontmoeting? Zou dit het keerpunt in Lizzy’s leven kunnen zijn?
Voor mij was het begin van dit boek even doorbijten, maar gaandeweg werd ik op een onbeschrijfelijke manier verliefd op het verhaal. Ik heb gelachen én gehuild met de personages en kon mezelf in verschillende situaties herkennen. Al met al vind ik het een mooi boek, al lag de schrijfstijl mij niet helemaal.