Advertentie

De boeken van Lou is een nieuwe educatieve boekenreeks waarbij diversiteit niet als thema wordt aangekaart, maar als natuurlijk wordt gegeven. Zo komt Lou in dit boek heel veel verschillende mensen tegen, zoals: een jongen in een rolstoel, een mevrouw die op de vuilniswagen werkt, een brandweermevrouw, een mevrouw met een hoofddoek op, een mevrouw die stratenmaker is en nog veel meer mensen.

Op een mooie, natuurlijke manier komen verschillende mensen aan bod. Het leuke hiervan is, dat ze niet specifiek genoemd worden, maar dat ze als vanzelfsprekend getekend zijn. En dat is precies wat dit boekje duidelijk wil maken: iedereen is anders, maar tegelijkertijd is iedereen ook gelijk!

Achterin dit boekje staan nog een paar leuke spelletjes zoals een zoekplaatje en zoek de verschillen. Maar ook wordt achterin dit boek uitleg gegeven over de reeks boeken van Lou. Dat iedereen anders is en dat dat vanzelfsprekend moet zijn. Tevens hoort bij dit boek een educatief pakket, waarmee men op scholen hiermee aan de slag kan gaan.

Reacties op: Een mooi verhaal over dat iedereen anders is, maar toch ook gewoon

2
Lou op weg naar school - Kathleen Amant
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners