Verborgen tussen duizend snoepjes
Een hartverwarmend verhaal over Manu die door zijn moeder op reis is gestuurd naar zijn tante. Hij heeft de opdracht gekregen om daar een ketting te brengen. Wanneer hij in de trein het gevoel krijgt dat er iemand constant op hem let, stapt hij uit en komt hij uiteindelijk terecht in een warenhuis.
Manu komt op een afdeling vol met een hele berg snoep en bonbons. Daar ontmoet hij 's nachts het straatmeisje Pluis en haar rat. Samen beleven ze 's nachts heel veel avonturen. Manu die de taal niet kent, leert door Pluis ook steeds meer Nederlandse woorden. Er ontstaat een hele mooie vriendschap tussen die twee.
Ondertussen is Manu nog steeds op zoek naar zijn tante. Elke dag hoopt hij haar tegen te komen in het warenhuis. Het warenhuis waar steeds vreemdere dingen gebeuren. Want waarom blijft die vreselijke manager toch elke keer zo lang hangen op de sieradenafdeling? Waarom krijgt Manu het gevoel dat hij zijn achtervolger nog steeds ziet? En wat is er toch aan de hand met die ketting? Waarom moet deze naar zijn tante? Er klopt iets niet maar wat.
Samen met Pluis en haar rat gaat hij op onderzoek uit wat er toch aan de hand is in het warenhuis. Wat start als een avontuurlijke zoektocht eindigt in een spannende en zenuwslopende reddingsactie.
Ilona heeft een ontzettend goed boek geschreven. Wanneer je de voorkant van dit boek zit, heb je niet door dat dit mooie, maar spannende verhaal erachter schuil gaat. Het is een verhaal waarin je blijft lezen. Er zit spanning in, humor en natuurlijk ook veel snoepjes en bonbons! Tijdens het lezen ging mijn maag regelmatig knorren door al dat lekkers wat omschreven werd. Wellicht kwam dat ook door de illustraties Hanne met alle snoepjes die regelmatig over de bladzijden terug kwamen.