Hartveroverend verhaal

Nicoline Nicoline
6 mrt 2023

Het verhaal begint op de 88e verjaardag van Guillaume, waarop geen van zijn kinderen of kleinkinderen aanwezig is.
Hierna wordt het verhaal van Guillaume verteld vanaf zijn geboorte in Antwerpen. Je leert zijn vader, moeder, Oma en zijn “broer” Sus kennen. Je volgt hem door zijn jeugd en eerste liefdes. Daarna lees je hoe hij langzaam een idee krijgt wat hij wil met zijn leven en hoe hij dat vorm gaat geven. Zijn carrière, gezin en gevoelens.

Daarnaast lees je over het leven in Antwerpen in de 19e eeuw. Hoe mensen woonde, de ziekten, hygiëne, het verschil tussen rijk en arm, geschoolde en ongeschoolde (het grootste deel), de veranderingen/de vooruitgang.

Het verhaal is doorspekt met Vlaamse uitdrukkingen en ook af en toe wat frans. In het begin moest ik hier wel aan wennen maar al snel was ik zeer gecharmeerd van de gebruikte taal.

Ik vond het een indrukwekkend verhaal van iemand die worstelt met het leven. Iemand die het juiste wil doen maar vaak niet begrepen wordt. Hij is een product van zijn leven en de tijd. Gwillemke of Guillaume heeft echt mijn hart veroverd.

Meer recensies van Nicoline