Steen op mijn hart
Dit boek begint zo lief. Twee jongetjes zijn bevriend. De een (Tristan) gevlucht voor de oorlog in Kosovo en ontheemd en de ander (Jimmy) is de slimste van de klas en hoort er daarom ook niet echt bij. Het leeftijdsverschil is 2 jaar.
Op een dag ontvangt de familie van Tristan een brief waarin staat dat zij Nederland moeten verlaten. Tristan en zijn zus verzinnen een plan om toch te kunnen blijven en hierbij hebben ze de hulp van Jimmy nodig.
Hoewel Jimmy bang is voor wat hij moet doen durft hij niet te weigeren. Hij moet het kanaal in vallen en dan kan Tristan hem redden. Hierdoor zal hij een held zijn en zal hij niet weggestuurd worden.
Jimmy twijfelt nog op het randje maar Tristan geeft hem een zet. Hij wordt gepakt door de stroming maar gelukkig komt Tristan op tijd bij hem om hem naar de kant te halen. Dan horen zij politie sirenes…..
Net als bij het boek Smelt bleef ik weer met een steen in mijn hart achter na dit boek. Het is ongelooflijk knap hoe Lize dit voor elkaar krijgt, maar ik weet zeker dat ik nu nooit meer een boek van haar ga lezen. Voor mij te eng.