Heerlijke cozy fantasy voor kattenliefhebbers
In Agnes Auberts Mystieke Kattenopvang volgen we Agnes (ofc). Agnes leeft in de jaren 20 van de vorige eeuw in Frankrijk en heeft een eigen kattenopvang. Wanneer ze noodgedwongen moet verhuizen, ontdekt ze dat haar huurbaas niemand minder is dan Havelock Renard, ook wel de Heksenkoning genoemd. Hij is niet zomaar een magiër, maar de meest gevreesde magiër van de wereld. Hij gebruikt haar als dekmantel voor zijn eigen winkel. Om haar stichting te beschermen zal ze moeten samenwerken met Havelock…
Ik heb dit echt opgesmikkeld. Ik was meteen verkocht toen ik las over de verschillende karakters van alle katten, zoals Zijne Majesteit (kun je al raden hoe hij is?) en de lieve Banshee. En Ambulance deed me denken aan mijn eigen kat. Ik had hiervoor nog nooit een boek gelezen van Heather Fawcett, maar het heeft zeker niet teleurgesteld! Het las super vlot weg en de personages waren stuk voor stuk leuk (bijna allemaal). Het was ook echt heerlijk cozy. Ook vond ik het leuk dat de romance helemaal niet zo erg op de voorgrond stond.
Ik merkte wel dat ik de diepgang van de wereld van de magiërs wat miste. Ik had graag meer willen weten over waar ze vandaan kwamen en hoe het nou precies in elkaar zat.
Ook zag ik een klein foutje. Op pagina 165 van de Nederlandse versie had Agnes het over een twee getrouwde mannen, maar het homo huwelijk werd pas in 2001 voor het eerst gelegaliseerd (Nederland was de eerste!!). Dit vond ik daarom een beetje vreemd.
Al met al is Agnes Auberts mystieke kattenopvang een perfecte cozy fantasy en al helemaal perfect voor als je een katten liefhebber bent! Het heeft mijn kattenhart in ieder geval verwarmd :) Ik ben nu ook erg benieuwd geworden naar de Emily Wildes triologie, is die een aanrader?
Dit boek krijgt van mij 4 sterren!
Dankjewel Zomer & Keuning voor dit recensie exemplaar!