Vermakelijk, maar geen thriller

niensbookshelf 11 februari 2026
In ‘Het meisje zonder stem’ van Sandra J. Paul volgen we Alice. Alice heeft, op z’n zachts gezegd, een bijzonder en gek leven. Ze heeft geen stem en leeft al haar hele leven lang opgesloten in haar huis. Haar moeder is kil en haar vader reist veel voor zijn werk. Op gegeven moment komt Hailey naast hun wonen. Ze praten door middel van gebarentaal en notitieboekjes. Tot opeens Alice haar vader op sterven ligt. In zijn laatste en verwarde momenten vertelt hij Alice iets wat niemand weet. Vreselijke dingen die zijn gebeurd. Alice haar wereld stort in.

Het verhaal is opgedeeld in 8 delen. In het eerste deel krijg je een goed (maar ook lang) beeld van hoe Alice haar leven er nou uit ziet. Dit was dus ook erg sterk.
Ik heb zeker erg genoten van dit boek. De schrijfstijl is echt heerlijk en las lekker weg. Het verhaal greep me meteen en ik was erg nieuwsgierig naar hoe het verder ging. Echter vond ik het niet echt een thriller. Het begin was niet heel spannend en later veranderde dat een beetje door de raadsels. Maar ik vond het niet thriller spannend en/of eng. Ook ging het einde erg snel waardoor het heel abrupt voelde.

Al met al vond ik dit dus een vermakelijk boek, maar verder geen thriller. Ook heb ik na het einde wel wat vragen… Dit boek krijgt van mij 3,5 ster
Dankjewel Sandra J. Paul en HamleyBooks voor dit recensie exemplaar!

Meer recensies van niensbookshelf

Hoe ver ga jij voor het huis van je dromen? Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.