Leuk, dromerig, maar geen diepgang

niensbookshelf 26 november 2025
Stel je voor dat er in je onderbewustzijn een winkel is waar je dromen koopt wanneer je aan het slapen bent? Dat is precies wat er gebeurd in De DallerGut Dromenwinkel van Miye Lee. Hierin volgen we Penny, die aan het begin van het boek gaat solliciteren bij de winkel. In de rest van het boek lees je verhalen over haar avonturen bij de DallerGut Dromenwinkel, maar je leert ook bijzondere personages kennen, zoals de medewerkers en de dromenmakers. Ook lees je over klanten en de achtergrond van de dromen.

Op een leuke en speelse manier maak je kennis met de afdelingen en de floormanagers van de dromenwinkel. Ook het stukje over de geschiedenis was erg leuk. De wereld is echt heel mooi vormgegeven en goed beeldend beschreven waardoor het voelde alsof ik er zelf ook was.

Wel merkte ik dat ik enige diepgang in het verhaal miste. Het heeft een simpele schrijfstijl, maar naar mijn mening soms wel heel simpel en vlak. De personages waren leuk en grappig, maar hadden weinig backstory. Eigenlijk wist ik alleen hun naam en hun belangrijkste karaktereigenschap. Viggo Myers is bijvoorbeeld heel perfectionistisch en Speedo is heel opdringerig.

Ook zat er niet veel plot in het verhaal, maar dat neemt niet weg dat ik er alsnog gewoon van heb genoten. Het was een heerlijk boekje voor als je even niet teveel wil nadenken (en hij is ook niet zo dik). De cover is echt prachtig en gedetailleerd en het hele verhaal heb ik met een roze zonnebril op gelezen. Ik vloog er ook echt doorheen.

In het laatste hoofdstuk lees je een verhaal over verloren dierbaren en dat heeft me wel echt geraakt :)
Dit boek krijgt van mij 3,5 ster!

Meer recensies van niensbookshelf