spannend, vlot verhaal

niensbookshelf 24 oktober 2025
Nachtland van Mel Hartman is een jeugdboek geschikt voor lezers vanaf ongeveer 8 jaar. Het boek heeft een ongelofelijk fijne schrijfstijl en het is ook heel vlot geschreven. Er zitten geen langzame stukken in het boek, wat ik bij een jeugdboek heel goed vind! Ik moest wel even wennen aan het feit dat ik weer eens een jeugdboek las, maar ik zat al vrij snel helemaal in het verhaal!

Tilly heeft nachtmerries over spoken. Op een nacht wordt ze samen met haar hond Gipsy opgehaald door de nachttrein. Deze magische trein brengt haar, en 5 andere kinderen, naar Nachtland. Ze moeten uitzoeken waarom de bloemen daar niet meer bloeien. Er staat een vreselijke en hartverscheurende waarheid op hen te wachten..

De verschillen tussen de personages vond ik heel erg leuk. De nieuwsgierige Tilly, de angstige Abby, de slimme Casper, de dappere Melvin en nog zoveel meer! Ook vond ik de huisdieren super leuk. De gekke/vreemde personages van de trein maken het verhaal nog leuker en spannender!

Het verhaal vond ik ook heel erg tof! Aan het begin merk je het nog niet zo erg, maar er zitten hele goede lessen in het boek! Die kan ik natuurlijk nog niet spoileren maar één ding in het boek is zeker waar: kinderen zijn de toekomst!

Al met al vond ik dit boek dus echt heel erg leuk! Het was schattig, vlot en ook heel goed te volgen! De moed die de hoofdpersonen hadden vond ik echt heel mooi en ik heb echt genoten van dit boek!

“Ieder mens is uniek en bijzonder”

Meer recensies van niensbookshelf