Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Prachtig tijdsbeeld

Niesten Tanja 11 juni 2024
Bij het lezen van de titel, kan een lichte huivering zich voordoen. Maar zodra je begint te lezen, wordt je helemaal in het verhaal gezogen en waan je je als vanzelf in begin jaren 50. Het is fascinerend te lezen hoe de gezondsheidzorg er in die periode voorstond en hoe in Duitsland het beeld van iemand met een beperking hard en kwetsend was. 

Net die inzichten maken het verhaal extra boeiend. Natuurlijk is het mooi om te lezen hoe de liefde kan overwinnen, hoe een dokter uiteindelijk leert omgaan met haar eigen beperkingen en leert open staan voor een niet evidente toekomst.

De opbouw van het verhaal zit zeer goed in mekaar, met eerst de nadruk op het liefdesverhaal, daarna op het medische aspect en de gezondheidszorg in Duitsland, vlak na de Tweede Wereldoorlog, en als afsluiten uiteindelijk toch de oplossing voor zowel de gezondheidsproblemen van het hoofdpersonage en haar toekomstplannen.

Een extraatje vind ik ook het naschrift van de auteur, waarin ze duidelijk maakt welk opzoekingswerk aan dit boek vooraf ging en welke punten naar waarheid neergeschreven werden. 

Deze schrijfster verdient echt meer aandacht in onze lage landen.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Niesten Tanja

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?