Hilarisch

Niesten Tanja 02 februari 2026
Dit boek vond ik vooral zeer ontspannend en fijn om iets anders te lezen. Eigenlijk worden hierin alle stereotypen ontkracht.

Het is geweldig hoe de onderschatting van een bepaalde leeftijd wordt uitvergroot. De hoofdpersonages zijn zeker niet alledaags voorkomend en het geheel biedt een afwisseling tussen een detective en een liefdesverhaal. Bovendien worden de gevolgen van "aannames" languit besproken. Het is heel mooi om te lezen hoe suggesties worden gedaan, zonder drukkend of aanmatigend over te komen. De schrijfstijl is zeer verfrissend en houdt je aan het boek gekluisterd.

De absurde en hilarische, soms onverwachte plotwissels wekken en behouden de nieuwsgierigheid van de lezer tot het einde.

De fijne kwinkslag die ik erin vond tussen de zó verschillende Franse en Engelse leefwijze was enorm boeiend, doch ik behoud me het recht deze in realiteit te betwijfelen.

Meer recensies van Niesten Tanja