Een boek in een boek

Tussen De Regels van Katie Holt biedt een frisse draai aan het enemies-to-lovers trope met een origineel en meta-opzet: twee schrijvers die elkaars genres verachten, worden gedwongen samen een boek te schrijven. Wat volgt is niet alleen een creatief schrijfproces vol strijd en vonken, maar ook een persoonlijke reis waarin grenzen tussen fictie en werkelijkheid vervagen.

Wat ik vooral verfrissend vond, was de manier waarop Holt de schrijfstijl vormgeeft. De hoofdstukken waarin Rosie en Aiden samen aan hun manuscript werken, sprankelen echt. Het is een slimme zet om het “boek binnen het boek” tastbaar te maken voor de lezer. Deze passages voelen als een intieme inkijk in hun groeiende band en zorgen voor een gelaagd verhaal dat lekker wegleest.

De chemie tussen de hoofdpersonages is voelbaar en geloofwaardig opgebouwd. Vooral de scènes waarin ze samen aan de meer ‘spicy’ gedeeltes van hun boek werken, zijn verrassend intens en leuk om te volgen. De culturele details en Rosie’s stem als Peruaans-Amerikaanse vrouw geven het geheel bovendien extra kleur.

Toch scoort het boek voor mij een 3 op 5. De derde-akte conflict voelde voor mij geforceerd en iets te dramatisch opgezet. Aiden’s keuzes kwamen niet helemaal overeen met zijn karakterontwikkeling tot dan toe, wat de emotionele payoff iets minder krachtig maakte. Dat gezegd hebbende: de ontknoping blijft alsnog bevredigend en passend voor het genre.

Kortom: Not in My Book is een originele romance met een leuke twist voor fans van slow burn en creatieve verhaallijnen. Niet perfect, maar zeker de moeite waard voor wie houdt van boeken over boeken – en liefde die tussen de regels groeit.

Meer recensies van ninaescapesreality