kort en krachtig
‘Alles voor jullie’, een boek van slechts een 150-tal pagina’s, een boek dat uitleest in een dag, maar ook een boek dat bij je blijft voor altijd.
Amin Asad vertelt het verhaal van zijn ouders: gevlucht uit Irak en uiteindelijk terechtgekomen in Nederland. Hij vertelt welke impact het heeft gehad op zijn leven en hoe hij hier mee omgaat in het dagelijkse leven. Maar naast schrijver zijn, is hij voornamelijk bezig met onderwijzen. Hij is docent recht die afwijkt van het we-moeten-de-volledige-cursus-doornemen traject. In zijn lessen wil hij niet enkel het recht uitleggen en hoe het functioneert, maar legt hij ook de nadruk over hoe men als mens kan evolueren. Vaak grijpt hij dan terug naar dat verhaal van zijn ouders.
Dit boek is vlot geschreven en leest als een trein. Waar we in nieuwsberichten vooral een negatieve connotatie linken aan de vluchtelingenstroom, toont dit boek dat iedereen zijn verhaal en achtergrond heeft. Dit boek heeft een grote impact omdat het zoveel vooroordelen van de vluchtelingen weerlegt.
Ik wil de schrijver dan ook bedanken om een licht te werpen op de andere kant van het verhaal.
Dit boek heeft slecht 150 pagina’s, maar het zal een veel grotere impact hebben. Onder het motto ‘kort en krachtig’ raad ik dan ook aan dit boek te lezen opdat je zou inzien dat er meer is in het leven dan een diploma en opdat mensen zouden stoppen met hun vooroordelen.