Advertentie

Bravelands De Opstand is deel 3 in serie 1 van Bravelands. Opnieuw keren we terug naar de Afrikaanse savanne Bravelands. In deel 2 ging het niet goed met de hoofdpersonages Fier, Doorn en Sky. Fier leeft onder invloed van Titaan, de leeuw die zijn vader heeft vermoord. Doorn is uit zijn kudde verbannen en ook Sky heeft het moeilijk met haar zoektocht naar een nieuwe opperouder. Bovenop hun persoonlijke moeilijkheden leeft Bravelands onder de leiding van een valse Oppervader, de geslepen baviaan Stinger. In deze ontknoping proberen Fier, Doorn en Sky op hun manier een einde te maken aan alle slechte leiders die hun macht misbruiken. Het is tijd voor de opstand.
Bravelands – De Opstand is het slot van serie 1 binnen Bravelands. Een deel van de verhaallijn wordt dus afgesloten en we krijgen heel wat antwoorden op vragen uit de vorige delen. Tegelijkertijd is het einde van het boek een goede aanzet voor serie 2.
In deze 3 delen zie je de personages groeien wat mooi uitkomt in dit boek. De personages zijn realistisch, sympathiek en op de juiste manier imperfect. Je leeft met ze mee en zit op het puntje van je stoel tijdens deze ontknoping.
De reden dat ik in dit boek begon was enerzijds omdat het vorige deel heel spannend eindigde, maar anderzijds omdat ik een beetje in een reading slump zat. Ik wist dat met een boek uit de Bravelandsserie ik weer veel zin zou krijgen in het lezen. Door de vlotte schrijfstijl vlieg je door de boeken en zijn ze ook een aanrader voor jongere kinderen die wat meer moeite hebben met hun liefde voor lezen. (de boeken zijn geschikt vanaf 12 jaar)
Ik vond dit deel leuker dan het vorige omdat na veel tegenslag het eindelijk beter gaat voor de hoofdpersonages en ze niet alleen voor zichzelf opkomen maar ook alle verschillende dieren in de Bravelands samenbrengen om de Valse Vader van de troon te stoten. Er zaten heel wat geweldige plot twists in die ik , in tegenstellen tot het vorige deel , echt niet zag aankomen. Ik kan niet wachten om te lezen wat de personages nog gaan meemaken in de volgende delen! Ook al is de serie vanaf 12 jaar, ik zou ze aanraden voor alle leeftijden.

Reacties op: Bravelands De Opstand

19
De opstand - Erin Hunter
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker