Meeslepend boek!
Someone New - Laura Kneidl
Genre: New Adult, Romantiek
In "Someone New" neemt Laura Kneidl ons mee in een meeslepend verhaal over geheimen, inclusiviteit en acceptatie. Het is het eerste deel van de Someone-serie en volgt het aangrijpende liefdesverhaal van Micah en Julian.
Micah staat versteld wanneer ze haar nieuwe buurman ontmoet en ontdekt dat het niemand minder is dan Julian, de man die enkele weken geleden zijn baan verloor vanwege haar. Vastberaden om haar excuses aan te bieden, wordt ze geconfronteerd met Julian's terughoudendheid en afstandelijkheid. Er blijkt een geheim te zijn dat hij met zich meedraagt, een geheim dat het potentieel heeft om voor altijd hun perceptie van elkaar te veranderen.
Laura Kneidl weet een vlotte en meeslepende schrijfstijl te hanteren, waardoor de lezer gemakkelijk wordt meegenomen in het verhaal. Het boek behandelt belangrijke thema's, zoals inclusiviteit en acceptatie, die zeker relevant zijn in de hedendaagse samenleving. Kneidl geeft hieraan de nodige aandacht en creëert daarmee een bewustzijn voor deze onderwerpen.
Het karakter van Micah is goed uitgewerkt en haar groei gedurende het verhaal is merkbaar. Ze is vastbesloten om te begrijpen wat Julian dwarszit en haar inspanningen om hem beter te leren kennen zijn bewonderenswaardig. Julian, aan de andere kant, wordt omhuld door mysterie en zijn geheim zorgt voor de nodige spanning en nieuwsgierigheid bij de lezer. Je kan het boek heel moeilijk wegleggen.
Het boek bleef mij steeds verassen. Ik zag op geen enkel moment de volgende gebeurtenis aankomen.
"Someone New" is een geschikte keuze voor lezers die houden van New Adult-romans met een focus op romantiek en persoonlijke groei. Het boek behandelt belangrijke thema's en biedt een redelijke dosis emotie en spanning. Het zal het de lezers die op zoek zijn naar een hartverwarmend liefdesverhaal zeker kunnen bekoren.
Someone New / Laura Kneidl / ISBN: 9789020549065 / Uitgeverij: Z&K / Adviesprijs €20