Vampyria – Victor Dixen
"Vampyria: Hof van Schaduw" is het betoverende eerste deel van de bloedspannende YA-bestsellerserie van de Franse schrijver Victor Dixen. Deze sensationele vampierenreeks heeft in Frankrijk al vele harten veroverd en is nu ook beschikbaar in het Nederlands, in een prachtige luxe editie.
Het verhaal neemt ons mee naar het jaar 1715, waar Zonnekoning Lodewijk XIV sterft en als Schaduwkoning voortleeft als een vampier. Hij houdt zijn rijk stevig in zijn greep en gewone stervelingen worden gedwongen strenge regels te volgen en de vampieraristocratie te voorzien van vers bloed. Drie eeuwen later groeit het verzet onder de gewone mensen tegen de Schaduwkoning. Jeanne, wiens ouders en broer zijn vermoord vanwege hun rebellie, zweert wraak te nemen op de tirannieke heerser. Ze infiltreert in de school op Versailles, vermomd als dochter van een baron, waar jonge edelen worden opgeleid voor het hof. Maar achter de pracht en praal van Versailles ontdekt ze een wereld vol intriges, verraad en gruwelijkheden. Zal ze kunnen overleven tussen de ondoden?
Victor Dixen creëert een meeslepende en duistere wereld, waarin de historie zich vermengt met fantasie. Zijn verbeeldingskracht en schrijfstijl zuigen je mee in een beklemmend verhaal vol spanning en mysterie. De setting van het Versailles van toen en de strijd van Jeanne in het heden zijn meesterlijk met elkaar verweven.
Het karakter van Jeanne is krachtig en vastberaden, waardoor ze een inspirerende heldin is. Haar vastbeslotenheid om haar familie te wreken en haar verzet tegen de Schaduwkoning maken haar een boeiende en intrigerende protagonist.
Soms voelde bepaalde gebeurtenissen in het boek wat vreemd aan, dat haalde me dan even uit de leeservaring.
De luxe gebonden editie van "Vampyria: Hof van Schaduw" is werkelijk prachtig vormgegeven, met koudfolie, goud op snee en een speciale brief van de auteur voor de Nederlandse en Vlaamse fans. Het voegt een extra laag van magie toe aan het leesplezier.
Als je houdt van meeslepende YA-fantasy met vampieren en een mix van geschiedenis en fantasie, dan is "Vampyria: Hof van Schaduw" een absolute aanrader. Victor Dixen heeft een meesterwerk gecreëerd dat je meesleurt in een wereld van duisternis, avontuur en onverwachte wendingen. Ik kan niet wachten om te ontdekken wat het vervolg van deze serie in petto heeft!
Vampyria / Victor Dixen / ISBN: 9789021037912 / Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff/ Adviesprijs €24,99