Duivelsvlucht – Leigh Bardugo

Nreniers Nreniers
9 mrt 2023

"Duivelsvlucht" is het langverwachte vervolg op "Het Negende Huis" en biedt opnieuw een meeslepende combinatie van fantasy en dark academia. Leigh Bardugo bewijst opnieuw haar talent voor het creëren van een intrigerend verhaal met een rijke wereld vol duistere magie en intriges.
In dit spannende vervolg keren we terug naar de Ivy League-elite en duiken we dieper in de duistere en decadente wereld van het geheime genootschap, het Negende Huis. Alex Stern, een krachtig personage dat ons al eerder heeft weten te betoveren, staat weer in het middelpunt van de actie. Haar vastberadenheid om Darlington uit de Hel te redden, zelfs als dit haar toekomst op Lethe en Yale in gevaar brengt, maakt haar een heldin die je bewondert en steunt in haar strijd.
Leigh Bardugo neemt de lezer mee op een enerverende reis vol verrassende wendingen en onthullingen. De sfeervolle beschrijvingen van de Yale University en het stadje New Haven zorgen ervoor dat je je als lezer echt onderdeel voelt van deze mysterieuze wereld. De combinatie van magie, mythes en het academische leven creëert een unieke setting die je niet loslaat.
Het moordmysterie dat de plot doordrenkt, is ingenieus opgebouwd en houdt je op het puntje van je stoel. Terwijl de docenten één voor één sterven, wordt de dreiging steeds tastbaarder, en je voelt de spanning door de pagina's heen suizen. Leigh Bardugo slaagt erin om een perfecte balans te vinden tussen mysterie, spanning en intrigerende personages.
Wat dit boek ook zo boeiend maakt, is de diepgang van de personages en hun onderlinge relaties. Alex Stern is een complexe heldin met een verleden vol demonen, en haar strijd met haar innerlijke demonen voegt een extra laag van emotionele diepte toe aan het verhaal. De andere personages zijn evenzo boeiend en dragen allemaal bij aan de rijkdom van het verhaal.
"Duivelsvlucht" is een boek dat je in één adem uitleest en je verlangt naar meer. Leigh Bardugo weet op meesterlijke wijze fantasy-elementen te combineren met een academische setting en creëert daarmee een uniek en meeslepend verhaal. Het boek eindigt met een bevredigende conclusie, maar laat genoeg open om ons te laten uitkijken naar een volgend avontuur.
Kortom, "Duivelsvlucht" is een must-read voor liefhebbers van dark academia en fantasy. Leigh Bardugo heeft met dit vervolg op "Het Negende Huis" opnieuw bewezen dat ze een meesterlijke verhalenverteller is. Een meeslepend en onvergetelijk avontuur dat je niet wilt missen.
Duivelsvlucht / Leigh Bardugo / ISBN: 9789022592793 / Uitgeverij: Boekerij / Adviesprijs €23,99

Meer recensies van Nreniers