top boek

Nreniers Nreniers
1 mrt 2022

Kersenrood & Kriekezot – J.B. Ocean
Charlie is super trots op haar eigen, hippe zaak in hartje Antwerpen. Ze heeft kei hard gewerkt om van haar droom een werkelijkheid te maken. Ze heeft toffe vriendinnen maar ondanks alles voelt ze zich met moment toch best eenzaam. Ze gaat dan ook op zoek naar een date. Haar liefdesleven wordt echter weer op halt gezet wanneer een onverwachtse brief haar hele leven op zijn kop zet. Kan Charlie voor haar eigen geluk blijven zorgen?
Ik las al eerder het debuut van J.B Ocean, namelijk blauw. Ik was hier heel erg van onder de indruk. J.B. Ocean is een heerlijk schrijversduo en Barbara de Smedt, de B in J.B heeft ook 2 ijzersterke titels op haar naam staan. Zowel van “Alleen” als “Roadtrip naar nergens” vond ik géweldig. Ik telde dan ook letterlijk af tot dit nieuwe boek verscheen.
Dit is de eerste keer dat er een feelgood verschijnt van deze schrijfsters, en wat hebben ze dat goed gedaan. Ik heb er bijna geen woorden voor.
Er zat een geweldige romantiek in, maar ook een goed mysterie en het boek was moeilijk weg te leggen. Verschillende verhaallijnen liepen op een geniale manier door elkaar en waren allemaal even boeiend.
Het verhaal volgt in het begin 2 aparte verhalen, dat van Charlie met haar eigen zaak en dat van Georgina die verliefd wordt in het mooie Italië.
Waar dat ik een luchtige feelgood verwachtte, kreeg ik een verhaal met zoveel meer lagen en emoties. Liefde, vriendschap, familiebanden, rouw, eetstoornis, selflove en sterke vrouwelijke hoofdpersonages: dit boek heeft het allemaal.
En dan heb ik het nog niet gehad over de schrijfstijl die zo zalig wegleest. Het leest vlot en gaat je geen moment vervelen.
Wat een geweldig boek weer van J.B. Ocean! Dan nu aftellen naar het volgende?
Kersenrood & Kriekezit / J.B. Ocean / Uitgeverij: Hamley Books / ISBN: 9789464510782/ Adviesprijs: € 20,99

Meer recensies van Nreniers